Press "Enter" to skip to content

Советот в четврток ќе даде согласност за Договорот за уредување на капиталната и управувачка структура на Еурофарм и Пелистер

Претседателот на Советот, Валентин Груевски, за четврток закажа седницата на совет со една точка на дневен ред.

-Давање на согласност на Договорот за уредување на капиталната и управувачка структура на Еурофарм и Пелистер, ќе гласи единствената точка на дневниот ред, на закажаната седница.

Тоа значи дека од четврток започнува формалната фузија на двата клуба. Собрани се сите документи и нема повеќе административни пречки за потпишување на договорот.