Press "Enter" to skip to content

Два национални рекорди во полумаратон во Битола, на Ивановски и Поп Арсова

Дарио Ивановски и Адријана Поп Арсова истрчаа национални рекорди на Балканското првенство во полумаратон (21км) како дел од трката на улицата „Трчај бе“. Двајцата го подобрија своето и националното најдобро време за неколку минути, што е еден вид подвиг.

Победниците во Балканското првенство се од Романија, Словенија, Турција, Бугарија и Македонија.Балканско првенство – полумаратон (21 километар) – мажи

1. Илие Александру Корнески – Романија
2. Ахмед Алканоглу – Турција
3. Дарио Ивановски – Македонија

Балканско првенство – полумаратон (21 километар) – жени

1. Маринела Нинева – Бугарија
2. Лилијана Марија Драгомир – Романија
3. Неја Крчинар – Словенија10 километри – мажи

1. Димитар Петровски
2. Кристијан Стојани
3. Трајче Илијевски

10 километри – жени

1. Билјана Кираџиева
2. Душица Јанковиќ
3. Марина Домазетовска5 километри – мажи

1. Пепи Анакјев
2. Кристијан Наумовски
3. Михаел Ван Бален

5 километри – жени

1. Милена Чкрипеска
2. Цеца Србова
3. Мери Чкрипеска

More from ВестиMore posts in Вести »