Press "Enter" to skip to content

СВР Битола: нападната сопруга и сообраќајни контроли

На 12.09.2021 во СВР Битола, 37-годишна жена од Битола пријавила дека во домот нејзиниот сопруг физички ја нападнал неа и нивниот малолетен син. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

На 12.09.2021 на подрачјето на СВР Битола била спроведена акциска контрола на возачи кои управуваат возила со брзина поголема од пропишаната. Притоа, биле преземени 16 мерки, од кои 9 за пречекорување на максималната дозволена брзина во населено место и седум против возачи за пречекорување на брзината надвор од населено место. Откриени се и 11 останати  прекршоци. За сите неправилности издадени се соодветни поднесоци.СБ