Press "Enter" to skip to content

Совети од биоенергетичар: “Тaftherapy“ терапија

“Тaftherapy“ терапијата е техника која делува позитивно кај следниве дијагнози: спондилоза, дископатија, дискусхернија, дископатија, ишијалгија, лордоза, кифоза, сколиоза, мигрена, деформитети, повреди, остеопороза.

“Тaftherapy“ терапија потекнува од Тајланд и се применува од 18 век, како алтернативна медицина и техника, а во 19 век веке се користи и во централно стативна медицина.

Својот успех во излецени пациенти го белеши како во Азија така и во Европа.

“Тaftherapy“ терапија има 30 масажни рачни техники, (мануални) како акупресурна фибрација делува како на нервите така и на мускулатура и ткивата.

Се препораува кај сите возрасни групи и кај сите хронични дијагностицирани пациенти.

За совети за исхрана и диет програми, нутрициониста Тоше Соколов.

Сега и со канцеларија во Битола.

Мобилен број 070/355-979 или на фб страна “Витаф диет“.