Press "Enter" to skip to content

Денес почнува есента, ќе трае 89 дена

Есента во земјава и на северната хемисфера почнува вечер во 21:21 часот.

Во исто време на јужната полутопка на Земјата ќе настапи есента.

Првиот есенски ден е 265-иот ден во годината во годината и ќе трае 12 часа и 14 минути.

Сонцето изгреа во 6 часот и 19 минути, а ќе зајде во 18 часот и 33 минути.

Есента ќе трае 89 дена, до 21 декември во 20 часот и 38 минути, кога календарски започнува зимата.