Press "Enter" to skip to content

Започна реконтрукцијата на улицата “Довлеџик“

Започна реконструкцијата со доградба на пропуст на река Курделес, на улицата “Довлеџик“ во Битола. 

Со реконструктивните зафати ќе се санира и проширува постоечкиот пропуст, а за овој проект Општина Битола издвои 10.378.100 денари. 

Реконструкцијата е дел од Програмата на градоначалничката Наташа Петровска, во делот на комунални дејности и уредување на градежно земјиште на Општина Битола, како дел зафатите кои се изведуваат на ул. “Довлеџик“. 

More from ВестиMore posts in Вести »