Press "Enter" to skip to content

Тони Коњановски: да, за вело град, а не за подземен премин

Да за вело град, да за зелена Битола, но не за подземен паркинг во центарот на Битола, рече Т0ни Коњановски, и додаде:

-ВМРО ДПМНЕ има јасен концепт, визија за реализација на проектот Битола вело град во соработка со стручната јавност и сообраќајниот факултет ќе се реализира овој проект во периодот кој следи во наредните 4 години. Не можам да не ја искоментирам изјавата на мојот против кандидат Кондовски, кога од една страна се залага за вело град, од друга страна со еден многу скап проект вреден 4.000.000 евра, сака да донесе дополнителни 250 возила во центарот на градот. Да за вело град, да за зелена Битола, но не за подземен паркинг во центарот на Битола.