Press "Enter" to skip to content

Започна новата академска година за 1.200 бруцоши на УКЛО

Пригодна свеченост по повод почетокот на новата академска година на УКЛО се одржа на Факултетот за  безбедност – Скопје, настан на којшто присуствуваше ректорот, проф. д-р Сашо Коруновски кој упати порака  до сите студенти, особено до новите над 1.200 бруцоши и им посака среќен почеток и успешни студии.-Со самиот чин на запишување покажавте подготвеност и мотивираност за учење, а тоа во студентскиот живот многу ќе Ви биде потребно. Однесувајте се со љубов кон својата идна професија којашто е толку значајна и толку потребна за секое современо општество, но и со полна одговорност кон самите себе, своите семејства и сите што на кој било начин го поддржуваат вашето студирање. Како ректор на Универзитетот чувствувам голема одговорност затоа што мене лично, на  тимот на моите проректори, на деканите и продеканите на факултетите но подеднакво и на сите служби што Ви стојат на располагање, на сите вработени на Универзитетот основна преокупација ни е да  работиме во полза на вашите потреби и максимално да придонесеме за да се чувствувате добро. За да ја постигне својата цел, за да може континуирано да се возобновува вашиот Факултет, но и Универзитетот во целина, УКЛО има потреба од Вас, од сите нас, од Вашите идеи, од Вашето и нашето инвестирање, од заеднички ангажман.Во амбиент на отворено, на првиот академски час присуствуваше и министерот за внатрешни работи, Оливер Спасоски и други гости од општествениот живот. Срдечно добредојде до новата генерација студенти упати и деканот на Факултетот за безбедност, проф. д-р Никола Дујовски по што свечениот настан е заокружен со доделување на индексите на најдоброзапишаните студенти во академската 2021/2022 година.