Press "Enter" to skip to content

Горан Милевски на средба со европските либерали во Словенија

Горан Милевски, кандидатот за градоначалник на Битола, од коалицијата ОДЛУЧНО, вчера и денес се наоѓа во Крањ, каде се одржува средба на групацијата на европските Либерали,  кои претставуваат трета сила во Европскиот парламент. 

По вчерашната средба со лидерите на либералите од регионот, денес Милевски ќе се сретне со премиерите на 6 ( шест) земји од ЕУ кои се дел од оваа групација. 

Токму овие релации и пријателските врски ќе бидат една од основите на кои ќе треба да се развива Битола во наредниот период. Еден од постулатите на програмата на Милевски е соработката со сестринските либерални партии и искористување на нивните потенцијали во битолски рамки.