Press "Enter" to skip to content

Емилија Баткоска избрана за в.д. Студентски правобранител на УКЛО

На поседната седница на Универзитетскиот сенат, Емилија Баткоска студент во втора година на Факултетот за туризам и угостителство – Охрид е избрана за в.д. Студентски правобранител на Универзитетот “Св. Климент Охридски“ од Битола.

Одлуката за избор на Емилија Баткоска доаѓа на предлог од Универзитетското студентско собрание, по констатираниот предвремен престанок на мандатот на претходниот Студентски правобранител на УКЛО, Бојан Петровски, по неговото дипломирање и губење на статусот редовен студент

More from ВестиMore posts in Вести »