Press "Enter" to skip to content

ДИК неофицијално за Совет: ВМРО-ДПМНЕ-16.230, СДСМ-14.270, “Поинаку“-4.329, Левица-2.962, ЛДП-ДОМ-2.425, ДУИ-1.495 гласови…

Според резултатите кои ги објави Државната изборна комисија на својата веб-страница, за локалните избори во Битола, за листите за советници за Советот на Општина Битола, по обработени 170 избирачки места, или 100%, најмногу гласови освои ВМРО-ДПМНЕ и Коалиција, а најверојатно во Советот, според освоените гласови претставници ќе имаат СДСМ, “Поинаку“, Левица, ЛДП-ДОМ и ДУИ.1.ВМРО-ДПМНЕ, 16.230 гласови, 35,59%

2. СДСМ, 14.270 гласови, 31,29%

3. ГИ – Габриела Илиевска, 4.329 гласови, 9,49%

4. Левица, 2.962 гласови, 6,50%

5. ЛДП-ДОМ, 2.425 гласови, 5,32%

6. ДУИ, 1.495 гласови, 3,28%

7. ГИ – Ремзи Медик, 515 гласови, 1,13%

8. ААА, 390 гласови, 0,86%

9. Македонска ера-трета 245 гласови, 0,54%

10. ТМРО, 215 гласови, 0,47%

11. Демократи, 203 гласови, 0,45%

12. Интегра, 182 гласови, 0,40%

13. ГИ-Ристенка Алтипармаковка, 167 гласови, 0,37%

14. Единствена Македонија, 84 гласови, 0,18%

More from ВестиMore posts in Вести »