Press "Enter" to skip to content

Целосната реконструкција на објектот на урбаната заедница “Кочо Десано“

Заврши целосната реконструкција на објектот на урбаната заедница „Кочо Десано“, по што дел од локалното население кое го користи објектот, ја поканија градоначалничката Петровска со цел да и се заблагодарат што им овозможи катче за рекреација, забава и разонода не само на повозрасната генерација, туку и на нивните деца и внуци.-Ниту еден градоначалник до сега не дошол овде, не ги ислушал нашите проблеми и желби, а не пак, да ги реализира. Вие нè слушнавте и ја реконструиравте оваа месна заедница. Сега можеме да ја користиме за средби, игри, ама во исто време да бидеме и со нашите внучиња, истакнаа жителите. 

Во објектот на урбаната заедница „Кочо Десано“ комплетно е променета водоводната и канализационата мрежа, како и електричната инсталација. Се изврши поправка на сите оштетени делови на објектот, комплетна промена на дограмата и уредување на фасадата.  Вредноста на реконструкцијата на објектот изнесува 928.000 денари.По реконструкцијата на објектот, следуваше комплетно партерно уредување на просторот, кое опфаќа нов бетонски потпорен ѕид, надграден со метална ограда со различна висина. Теренот за кошарка е обложен со пластифициран под, а се обновија и кошевите, поставени се клупи, табли за шах. Делот наменет за најмладите е овозможен по претходна дислокација на два бесправни објекти, по што се изврши поплочување со гумени плочи и реновирање на детските реквизити. Се изврши партерно уредување на влезот со бехатон плочи и странично уредување со бехатон плочки. Поставена е рампа за инвалидизирани лица, кои исто така се добредојдени во објектот.  Зафатот во партерното уредување чини 1.152.289 денари.

More from ВестиMore posts in Вести »