Press "Enter" to skip to content

Прва продавница за брендирана облека “OUTDOOR BRANDS“ во Битола

„The NORTH FACE“, „Columbia“, „Jake Wolfskin“ …брендови на облека урбан стил,спортски, кежуал,  за планинари,  и лов кои ќе ги најдете во новоотворената продавница OUTDOOR BRANDS, прва од ваков вид во нашата држава.Досега овие брендови се наоѓаа во соседните Грција, Бугарија. Сопствениците  Александар Христовски и Кристијан Башовски, едниот живее и работи во Холандија од каде се набавува  најголем дел од робата и другиот задолжен за продажба тука.Александар Христовски за идејата за отварањето е на оваа продавница во Битола и за тоа што им нудат на битолчани ни рече:-Оваа е прва продавница за брендирана роба  од втора рака или „second hand“ во нашата држава. Нудиме роба, сега на почеток исклучиво  јакни со врвен квалитет, од Холандија Западна Европа. Тоа значи дека се што е изложено во нашиот дуќан е со врвен квалитет однодно  кај нас ќе ги најдете најпознатите брендови за јакни, виндјакни “The NORTH FACE“, “Columbia“, “Jake Wolfskin“, за почетокот, а подоцна планираме да донесеме и други. Прва продавница од ваков вид во нашата држава која располага со брендирана роба, а за квалитетот на облеката која ја продаваат додаде:-Има други продавници со брендирана роба, но не со врвен квалитетет односно се е ново и  а не како на други места да барате од 20 јакни 1 оригинал, бренд. Врвен кавлиете значи и тоа дека ги исполнуваат сите стандарди за квалитет сите се „windstoper“   и горотекст, потребни за ладните  денови кои ни претсојат. Исто така да кажам дека ги имаме сите броеви од најмали S до XXL, а за брзо време во дуќанот ќе има и од  други познати брендови. Во “OUTDOOR BRANDS“ има добри јакни во спортски, урбан, кежуал стил. Исто така има и јакни од највисок квалиете од најпознати амерички брендови за планинарењ и лов.Сопствениците, охриѓанец и битолчанец, ги покануваат битолчани да дојдат во “OUTDOOR BRANDS“ каде ќе најдете разни видови на јакни, полар блузи со примамлви и достапни цени, која се наоѓа на улица “Васко Каранѓелевски“ број 52 во зградата на “Декорпод“.