Press "Enter" to skip to content

Димитар Капинковски си поднесе оставка, ФК Пелистер без тренер

Димитар Капинковски по поразот од Македонија ЃП си поднесе оставка на местото тренер на ФК Пелистер. Оставката на Капинковски е неотповиклива, а веста е потврдена од клубот и со тоа ФК Пелистер од Битола е во потрага по нов тренер.

За наследник на Капинковски, односно кој ќе седне на сега жешкото столче во Битола ќе се размислува во наредните денови. 

Пелистер во изминатите 12 кола нема победа, освои само 4 бодови, а со оглед на бодовите кои ги има тешко ќе биде да дојде до посакувано салдо на бодови кои гарантираат опстанок.