Press "Enter" to skip to content

Анамарија Ристевска од ОУ “Св. Кирил и Методиј“ победник на Општинскиот натпревар “Млади библиотекари“

Општинскиот натпревар „Млади библиотекари“ е организиран од НУУБ „Св. Климент Охридски“ од Битола, а на него зедоа учество ученици од основните училишта од Битола и еден ученик од училиштето во Могила со вкупно девет претставници, а Анамарија Ристевска, 9 одд. од ОУ „Св. Кирил и Методиј“, со менторот Александра Упале, со освоени 81 бод, ќе се натпреварува на 21. Републики натпревар „Млади библиотекари“ во Охрид.Второ место и припадна на Лина Чашитовска, 9 одд. од ОУ „Стив Наумов“ со 78 освоени бода, а на трето место – Лина Христовска, 9 одд. ОУ „Гоце Делчев“ со освоени 73 бода.Другите учесници беа; Јована Ѓоргиевска, 9 одд. ОУ „Св. Климент Охридски“, Дарко Петковски, 8 одд. ОУ „Елпида Караманди“ , Ангела Колтоска, 9 одд. ОУ „ Гоце Делчев“ – Могила, Христина Гоцевска, 9 одд. – ОУ „Коле Канински“, Стефан Ристевски, 8 одд. – ОУ „Ѓорѓи Сугарев“, Симона Николовска, 9 одд. ОУ „Даме Груев“.
Наградените учесници за учеството добија подарок енциклопедии и благодарници, додека другите учесници благодарници.

More from КултураMore posts in Култура »