Press "Enter" to skip to content

Офицерски отворен со тикварник, како вети Петровска, денес отворен ден за битолчани

Гудачкиот квартет „Вива Стрингс“ настапи во музичкиот дел од програмата по повод ослободувањето на Битола, а по завршувањето на свечениот дел, Офицерскиот дом беше отворен за сите посетители, кои беа послужени со тикварник, онака како што градоначалничката на Битола, Петровска вети дека ќего има и ќе биде послуѓен при отворањето за битолчани на Офицерскиот дом.
Офицерскиот дом ќе биде отворен и денес на одбележувањето на 4 Ноември, Денот на солободувањето на Битола, за сите оние кои сакаат да го посетат.
Настанот ќе биде збогатен со музичка програма на учениците од битолското музичко училиште.