Press "Enter" to skip to content

Реализирана е првата виртуелна младинска размена во рамки на проектот CAST, преку ГАУС институтот

На 23 и 24 ноември 2021 година се одржа правата виртуелна младинска размена во рамките на проектот CAST (Capacity building for success – foSTering youth professional realization and employability), финансиран од Еразмус+ на Европската Комисија, преку конзорциумот на соработници во кои е вклучен ГАУС институтот од Битола.

Работилницата беше насловена “Get ready for the labour market- Development of soft skills and career prospects” – Подгответе се за пазарот на трудот – развој на меки вештини и кариерни потенцијали.ГАУС институтот ги активираше младите од државата да учествуваат во работилницата, а преку свој експерт зеде учество и во реализација на обуките – поконкретно во врска со студии на случај од јавен и приватен сектор, како примери на добри практики за не-програмерски позиции во ИКТ секторот.

Во конзорциумот, заедно со ГАУС институтот од Битола како носител на активностите за Република Северна Македонија, во проектот CAST партнери се и Udruzenje Osvezenje Prona – Fondacija za Promovisanje Nauke Црна Гора, CRA Bulgaria, ProGlobal Romania Pgsa Bucharest, DIR Bosnia and Herzegovina, CCP Albania, FORTES Impresa Sociale SRL Италија.

More from ВестиMore posts in Вести »