Press "Enter" to skip to content

ЈП “Комуналец“ започна со пролетно уредување на дрворедите

Иако времето овие мартовски денови се повеќе наместо на пролет, потсетува на зима со оглед на ниските температури и речиси секојдневото провејување на снег во градот јавното комунално претријатие  “Комуналец“ Битола започна со пролетно кастрење и уредување на дрворедите на неколку локации во градот. Деновиве започнаа и во тек се тековните активности на ЈП “Комуналец“, а се работи на сечење и кастрење на гранки во населба “Ремо“, а се сечат суви дрва на просторот во “Касарната“.Акциите на “Комуналец“ ќе продолжат според програмата која им е одобрена од Советот на Општина Битола.

More from ВестиMore posts in Вести »