Press "Enter" to skip to content

Шербеџија во Битола: албумот “Не окречи се сине“ е посветен на сите синови на мојата генерација

Македонија секогаш е ужасно значална земја уште од кога работев со Милчо Манлевски, а имам значајни врски со театрите и актерите од Македонија, и затоа сум неизмерно среќен што сум тука во Битола каде ќе биде вечерашниот концерт, рече на почетокот на средбата со новинарите, Раде Шербеџија, на два часа пред концертот во Битола, а за промоцијата на новиот албум додаде:-Мојот албум се вика “Не окречи се сине“ по една моја песна која ја напишав во 1989 година и ја напишав за мојот син Данило, кој тогаш имаше точно 18 години и замина во војска. Ја напишан за целата генерација на мојот син, за сите синов на нашата генерација, да не вртат кон нашиот живот, кон она што нас не мачеше, за она за што ние се боревме.  како што ќе им беше подобро на мојата генерација да се вртат кон некои други личности. На албумот имам свои песни, но и други песни од мои пријатели.Директорката на Центарот за култура рече дека се е подготвено за вечерашниот концерт, а се надевам дека битолчани ќе уживаат во концерот, дека ќе го слушнат целиот албум, но и други песни, и дека Центарот за култура ќе продолжи да организира успешни концерти како и досега.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »