Press "Enter" to skip to content

Стартуваше Универзитетски турнир во мал фудбал (фото)

Во спортската сала “Павел Шатев“ која се наоѓа кај Студенсткиот дом во Битола, започна Универзитетски турнир во мал фудбал, на кој учествуваа 10 екипи, од факултети во рамките на Унивезитетот “Св. Климент Охридски“ од Битола.Се одигра првото коло, а студентите одиграа одлични натпревари, кои покрај во натпреварувачка поминаа и во спортска и пријателска атмосфера како што и долокува на идните академски граѓани.Беше покажано многу желба, фудбалски потези, борба за секоја топка и многу голови, а беа постигнати и следните резултати:Педагошки факултет – Биотехнички 1:3

 Tехнички факултет – Висока медицинска школа 3:2

 Факултет за безбедност –  Ветеринарен факултет 5:0

 Економски факултет- Факултет за комуникациски и информатички технологии 2:5

 Правен факултет –  Факултет за туризам и угостителство 0:12.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from СпортMore posts in Спорт »