Press "Enter" to skip to content

Велигден во Католичката црква “Пресвето срце Исусово“ на Широк Сокак во Битола (фотогалерија)

На празникот Воскресение Христово, во Католичката црква која го носи името “Пресвето Срце Исусово“ во Битола, се одржа свечена света Литургија, која ја одржа свештеникот Дон Давид.На светата литургија која започна во 11 часот во Битола  присуствуваа верници од парохијата и нивни пријатели.Пaрохискиот свештеник Дон Давид на верниците и зборуваше за големиот празник, за значењето, важност и како се празнува, а на крај на сите им го честита празникот.

More from ВестиMore posts in Вести »