Press "Enter" to skip to content

Методија и Михајло Илиевски ќе судат за пласман на Европско-жени, Шведска-Турција

Меѓународниот судискиот ракометен пар од Битола, Методија и Михајло Илиевски, ја добија довербата на ЕХФ судиската организација и тие се делегирани да судат меѓународен натпревар за плсман на Европско првенство за жени во 2022 година.

Близнаците, Методија и Михајло Илиевски, ќе ј делат ракометната судиск правда помеѓу женските ракометни репрезентации на Шведска и Турција, кој ќе се одигра на 24 април, во “Хелсинборг арената“ во Малве, Шведска.