Press "Enter" to skip to content

“Левица“ го одбележа 9. мај, победа над фашизмот во антифашистичка Битола

Членови на локалниот огранок на Левица во антифашистичка Битола, положија цвеќе на споменикот пред Центарот за култура, а  како напишаа денес во Битола се е во знакот на Денот на победата над фашизмот.

-Насоката на новите генерации е точно и вистинско размислување, обезбедување на информации за историјата на македонскиот народ и народноослободителната борба чија цел беше ослободување од фашизмот. Смрт на фашизмот – Слобода на народот!, истакнуваат од “Левица“.

More from ВестиMore posts in Вести »