Press "Enter" to skip to content

Во Битола одбележан 11. мај денот на култура во сообраќајот

Денеска во Битола се одбележа 11 Мај – Ден на културата во сообракајот на која присуствуваа претседателката на Републичкиот совет за безбедност на патниот сообраќајот, полициски службеници  од полициската станица за безбедност на патниот сообраќај при СВР Битола, полициски службеници  од Отсекот од за превенција при СВР Битола, ученици од сообраќајната единица од средното општинско училиште „Таки Даскалот” од Битола, како и студенти од Техничкиот факултет.

На несовесните пешаци им беа поделени флаери под мотото „И јас и ти и сите сме пешаци – Безбедноста на прво место“ со совети како правилно да поминат на пешачки премин и да се однесуваат во сообраќајот, а додека на совесните пешаци им беа поделени подароци. 

 

More from ВестиMore posts in Вести »