Press "Enter" to skip to content

На државното првенство во атлетика Битола со три медали и со 17 учесници (фото)

Во организација на Федерација на училишни спортови, помогнат од атлетска федерација на Македонија вчера се одржа државното првенство во атлетика во Куманово, а основните и средните училишта од Битола се претставија со 17 атлетичари, кои претходно беа селектирани од професорите по физичко воститување. Покрај Битола и општина Новаци имаше 4 учесници. Битолските ученици се закитија со три медали, Јана Стефановска “ОСМУ Д-р Јован Калаузи втото место на 800 метри, Христијан Котевски СОУ Гимназија “Јосип Броз Тито“ второ место на 400 метри, Дончо Јанкула ОУ “Даме Груев“ трето место  на 800 метри.Пласман уште имаа: Наталија Чона освои петто место во дисциплината 100 метри, Стефан Туловиќ освои шесто место во дисциплината 100 метри, Дони Петличковски освои осмо место во дисциплината 800 метри и Христијан Шаклевски освои дванаесетто место во севкупен пласман во дисциплината 1.000 метри.Сите овие млади атлетичати се членови на АК Олимп од Битола, а од клубот велат дека стлетичари остварија одлични резултати, а сезоната само што започна.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from СпортMore posts in Спорт »