Press "Enter" to skip to content

Предавање на тема “Раното откривање спасува животи“

Во библиотеката “Св. Климент Охридски“ во Битола се одржа предавање на тема “Раното откривање спасува животи“. Предавањето го одржа Александар Димовски, лекар, специјалист по радиодијагностика вработен во Клиничката болница во Битола, го организираа организираа Библиотеката, “Сумнал“  и Ротари клуб “Широк Сокак Битола“. Доктор Димовски зборуваше за ракот на дојката, неговите причинители, симптоми, но најважно за превентивните мерки и скринингот, како што е мамографијата. Тој силно укажа на важноста од рано откривање на ракот на дојката за неговото лекување и поголеми шанси за преживување.Предавањето е дел од „Неделата на женското здравје”.

More from ВестиMore posts in Вести »