Press "Enter" to skip to content

СВР Битола им ја честита матурата на матурантите, но упатува и апел за достоинствена прослава на матурските вечери

СВР Битола им ја честита матурата на генерација матуранти 2021-2022 година.

Со цел достоинствено прославување на матурските вечери, без безбедносни последици на матурантите АПЕЛИРАМЕ :

-да не се користи алкохол и психотропни супстанции

-да се почитуваат правилата за возач почетник,

-да не се управуваат моторни возила без положен возачки испит или под дејство на алкохол и психотропни супстанции,

-да не се доведуваат до конфликтни ситуации и физички напади,

-да не се употребува огнено оружје и пиротехнички средства.

-и потребно е максимално да се почитуваат законските правила и прописи.

ЗА БЕЗБЕДНОСТА НА СИТЕ , СЕКОЈ Е ОДГОВОРЕН!

More from ВестиMore posts in Вести »