Press "Enter" to skip to content

Локалниот младински совет го промовира видео записот за Светите Кирил и Методиј (видео)

На иницијатива на локалниот младински совет со поддршка на Општина Битола, како и во соработка со основните и средните училишта, Универзитетското студентско собрание при УКЛО, во “Кино Манаки“ во Битола, денес беше промовиран видео запис во чест на сесловенските просветители Свети Кирил и Методиј.На промоцијата присуствуваа градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, претседателката на Советот, Габриела Илиевска, советници од општинскиот совет, како и многу деца, млади, професори и наставници од училиштата кои учествуваа во овој видео проект.Возаписот е прикажана силна порака за големината и значењето на големото дело на „Св.Кирил и Методиј“, испратена низ креативноста на младите.

More from ВестиMore posts in Вести »