Press "Enter" to skip to content

“Македонија – основоположник на словенската писменост“, научен настан во Офицерски (фото)

Вечрва во Офицерски дома во Битола се одржа културно научен настан, насловен “Македонија – основоположник на словенската писменост“ Св. Кирил и Методиј, Св. Климент и Наум Охридски.Настанот беше во организација на Унијата на жени во соработка со ОК на ВМРО-ДПМНЕ Битола и Комисијата за образование.Медијатор на настанот беше актерот Петар Горко, а присутните ги поздрави претседателката на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ ОК Битола Анѓелка Диневска.

Предавачи без проф. д-р Вера Стојчевска Антиќ и проф. д-р Александар Атанасовски.