Press "Enter" to skip to content

Фото вест: две кошаркарски легенди кои ги “личи“ да бидат “на кошарка“

Денес на првиот полуфинален натпревар во Битола на трибините во спортската сала “Боро Чурлевски“ натпреварот го гледаа две кошаркаркарски легенди од Битола, кои придонесле многу во развојот на битолската кошарка.

Специјалистот анестезиолог Димитар Секуловски – Пицаки и Михаил Макрадули – Леото се поранешни кошаркари, дел од управите на битолските кошаркарски клубови, кошаркарски делегати, носители на спортски функции, видни битолчани, за кои само можеме да кажеме по битолски: “ги личи да бидат на кошарка“.