Press "Enter" to skip to content

Завршено асфалтирањето на улица “Довлеџик“, утре се отвора за сообраќај

Со континуирана работа на терен, викендов завршено е асфалтирањето на улицата “Довлеџик“ на потегот од раскрсницата со ул. “Големо Езеро“ до мостот на река Драгор во Битола.

Улицата ќе биде пуштена за сообраќај во понеделник.

Со комплетната дореализација на проектните активности предвидени за овој дел на градот кои опфаќаат и реконструкција на мостот, Битола ќе добие нов современ булеварски влез од страната на Охрид.