Press "Enter" to skip to content

Контроли во угостителски објекти во Битола, пет го нарушиле јавниот ред и мир со прегласна музика

Во текот на 28/29.05.2022 во периодот од 23.00 до 02.00 часот од страна на полициски службеници од СВР Битола била извршена контрола во угостителски објекти на подрачјето на Битола во врска со прегласна музика, односно нарушување на јавниот ред и мир поради голема бучава.

Притоа, во седум угостителски објекти било извршено мерење на јачината на бучавата со фонометар, при што било констатирано дека пет од нив ја надминуваат дозволената јачина, односно со прегласна музика го нарушуваат јавниот ред и мир, поради што ќе се соочат со законски предвидените поднесоци. 

More from ВестиMore posts in Вести »