Press "Enter" to skip to content

Фото вест: за неколку дена уништен графитот, нема крај деструктивното однесување,

Пред неколку дена на една зграда на улицата “Васко Каранглески“ беше нацтран графит кој гласеше “Пелистер е живот наш“, или еден сосема нормален урбан графот, без никој да го навреди, без никој да се најде погоден, едноставно искажана љубов кон градскиот клуб Пелистер, за кој навиваат сите битолчани.Но, за жал како што секогаш се случуваа работите кај нас, работите кај нас, тој е уништен.На кој му сметаше овој урбан графит не знаеме, но едно е сигурно продолжува деструктивното однесување низ Битола, не е битно што само нешто да се уништува, а до кога ваќа ќе се однесуваат поединци, останува на нас.

More from БитолаMore posts in Битола »
More from ВестиMore posts in Вести »