Press "Enter" to skip to content

По повод 75 години на Државното музичко училиште од Битола одржан Јубилејниот концерт (фотогалерија)

Вечерва во Центарот за култура во Битола  се одржа Јубилејниот концерт на Државното музичко училиште од Битола, по повод 75 годишниот јубилеј од постоењето на училиштето, а на него присуствуваа пријатели, роднини, љубители на музиката од Битола и околните градови.Учениците и нивните наставници од ова музичко училиште од Битола имаа одлични изведби на одлично претходно подготвени музички точки. На големата сцена во Големата сала на Центарот за култура се појавија и  поранешни ученици од Музичкото училиште, за кои слободно може да се каже дека повеќето од нив, веќе се врвни музичари.Вечерва по завршувањето на јубулејниот концерт ќе се одржи и Собирот на генерации од Државното музичко училиште, односно како рекоа, ќе се собере на едно место музичкото семејство, на јубилејната прослава по повод 75 години од постоењето на училиштето.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »