Press "Enter" to skip to content

Ротари клубот „Битола Широк сокак“ и Библиотеката ја промовираа книгата поезија во чест на Нешат Аземовски

Ротари клубот „Битола Широк сокак“ и НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола денес в0 Зоолошката градина во Битола ја промовираа збирката поезија во чест на прерано починатиот ротари член Нешат Аземовски.Оваа промоција е дел од “Младите поети пишуваат за планетата Земја“, а го реализираат двете инситуции.Поетскиот конкурс „Младите поети пишуваат за планетата Земја“, кој беше објавен по повод 22 април – Светскиот ден на планетата Земја и 23 април – Светскиот ден на книгата, дел од испратените трудови од младите битолани се дел од збирката поезија.Инаку, Нешат Аземовски, беше долгогодишен еко-активист и основач на невладината “Биосфера“, борец за здрава животна средина, иницијатор на активности за еколошка едукација и активности од други области.Аземовски беше промотор на вредностите на мултикултуризмот, препознатлива личност со својот активизам не само во Битола и Македонија, туку и надвор од државата.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »