Press "Enter" to skip to content

Осветлени пешачки премини, за поголема безбедност при нивно преминување

ЈП “Комуналец“ и Општина Битола започнаа со реализација на проектот кој ќе придонесе за зголемена безбедност на сите учесници во сообраќајот, пред се на пешаците, а Битола ги доби првите осветлени пешачки премини.На шест локации на улицата “Васко Карангелевски“, поставено е дополнително, ново лед осветлување, со што осветлени се пешачките премини.Покрај осветлувањето на хоризонталната сигнализација, активностите продолжуваат со подобрување на вертикалната сигнализација и поставување на сообраќајни знаци со лед осветлување.Проектот продолжува да се реализира на сите поголеми сообраќајници во Битола.

More from ВестиMore posts in Вести »