Press "Enter" to skip to content

Ламбе Алабаковски без притвор, но со одземен пасош

Нема продолжување на притворот за пејачот Ламбе Алабаковски, кој се сомничи за подметнувањето на пожарот во бугарскиот културен центар “Ванчо Михајлов“ во Битола, информира неговиот адвокат, Дарко Стефановски. Како мерка за претпазлибвост на Алабаковски му е одземен пасошот.

Претходно, на Алабаковски му беше одреден притвор со образложение дека постои можност за бeгство оти пејачот поседува двојно државјанство, македонско и на САД. Потоа, Алабаковски беше префрлен во куќен притвор, а ќе му се суди за предизвикување општа опасност.