Press "Enter" to skip to content

Вечер во Хераклеја, Каролина Гочева ќе го отвори годинашниот “Битфест“

Вечерва,  19 јуни во Битола започнува 14 издание на Битолското културно лето „БИТ ФЕСТ 2022“, а свеченото отворање на новото издание на БИТ ФЕСТ 2022, а започнува од античкиот театар Хераклеја Линкестис, со концерт на нашата битолчанка, Каролина Гочева

Оваа година, Општина Битола, посветува посебно внимание на поддршка и промоција на македонската културна сцена, традиционалните манифестации и содржини и висококвалитетните филмски, театарски  и други сценски уметности, кои ќе овозможат квалитетни културни настани и активен културен живот во Битола, за сите генерации, во текот на целото лето.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »