Press "Enter" to skip to content

Одлични пласмани и лични рекорди на младинците од Олимп на националното младинско првенство

Дека Битола има сериозно добри нови атлетски ѕвезди се докажа и на Националното првенство на младинци и  младинки, кое се одржва во Скопје, на кое атлетскиот клуб Олимп од Битола се претстави со четворица натпреварувачи, предводени од тренерот, Вера Велјановска.Младинката Наталија Чона на 100 метри го освои 3. место, со личен рекорд од 13.22.  Христијан Котевски на 100 метри го освоено 3. место исто така со личен рекорд и време 11.65 и второ место на 400 метри со време 52.98. Стефан Туловиќ, освоено шесто место на 100 метри, со време 12.17. Најмладиот учесник на натпреварот, десетгодишниот Илија Петровски, на 100 метри оствари одличен резултат од 17.47, и пред него претстои блескава иднина.