Press "Enter" to skip to content

10. конкурс за фотографии и изложба “Со љубов од Битола“

Центарот за европски развој и интеграција од Битола во партнерство со НУ Центар за култура Битола, со поддршка од Министерство за култура, објавува конкурс за фотографии за 10-тото јубилејно издание на изложбата “Со љубов од Битола“.

КОНКУРСОТ ЌЕ БИДЕ ОТВОРЕН ОД 27.06.2021 ДО 25.07.2022, а наградниот фонд за три награди од 4.000, 3.000 и 2.000 денари.

Право на учество имаат сите љубители на фотографијата- аматери и професионалци.

ТЕМА НА КОНКУРСОТ Е „THE ARCHITECTURAL SYMBOLS OF BITOLA “  – „АРХИТЕКТОНСКИТЕ СИМБОЛИ НА БИТОЛА“.

Фотографиите со минимална дефинирана големина прикачете ги заедно со пополнетата пријава на електронската пошта cedi.mk@gmail.com НАЈДОЦНА ДО 25.07.2022 год со назнака ЗА КОНКУРСОТ СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2022 .

Годинешното изданиe на СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2022 – е дел од Бит Фест и е поддржанo од Општина Битола.

More from ВестиMore posts in Вести »