Press "Enter" to skip to content

Назначени в.д. директори во Техничкото училиште и ОУ “Кирил и Методиј“

Општина Битола извести дека, за в.д. директор на СОТУ “Ѓорѓи Наумов“ е назначена Жанета Сервини, дипломиран електротехнички инжинер, која доаѓа на местото на досегашниот директор Владимир Роме по неговото разрешување. Директорот Владимир Роме е разрешен после направениот записник од инспекциски надзор, изготвениот конечен ревизорски извештај од внатрешниот ревизор и добиеното мислење од државен просветен инспектор за оправданост на разрешувањето.

Од основните училишта, мандатот му претстанува на директорот на ОУ “Св.Кирил и Методиј“, Душко Костовски, а на негово место за в.д директор се назначува Жанета Тошевска.

More from ВестиMore posts in Вести »