Press "Enter" to skip to content

Работен состанок во РЕК “Битола“, во тек се подготовките за претстојната грејна сезона

Работен состанок на генералниот директор Васко Ковачевски и помошник директорот за производство од термоелектрани, Љубчо Кижевски со стручниот колегиум на РЕК “Битола“.

Производството на јаглен и струја во комбинатот се одвива континуирано, а предизвиците во секојдневното работење успешно се надминуваат.АД ЕСМ и сите подружници во рамките на компанијата остануваат максимално посветени на исполнување на зацртаните планови за справување со енергетската криза.

Во тек се и подготовките за претстојната грејна сезона која според сите показатели ќе биде една од најтешките во поновата историја на Европа.

More from ВестиMore posts in Вести »