Press "Enter" to skip to content

Концерт на Драган Најдоски – тенор и Горан Србиновски – пијано (фото)

На 23 Јули се наполни салата на Офицерски дом во Битола, а причина беше концертот на два млади музичари, Драган Најдоски (тенор) и Горан Србиновски (пијано).Тие не одведоа низ една романтична епоха со делата на Ж.Бизе, Ф.Шуберт, Р. Штраус, Џ. Верди итн.Младиот тенор нижеше мелодии на различни јазици со широка насмевка поткрепена со смело свирење од неговиот колега.Нивната енергија допираше до публиката која што им одговараше со ист елан и одушевување.По завршетокот на програмата, публиката беше изненадена со уште една нежна композиција од македонскиот композитор Љ.Бранѓолица и изведувачите беа наградени со густ и енергичен апалауз.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »