Press "Enter" to skip to content

ГАУС институтот и конзорциумот партнери во проектот CAST, истражуваат за претприемништвото на Балканот

Конзорциумот на CAST проектот кој работи со Еразмус+ грант од Европската комисија, ГАУС институтот од Битола како носител на активностите за Република Северна Македонија, заедно со партнерите Udruzenje Osvezenje Prona – Fondacija za Promovisanje Nauke Црна Гора, CRA Bulgaria, ProGlobal Romania Pgsa Bucharest, DIR Bosnia and Herzegovina, CCP Albania, FORTES Impresa Sociale SRL Италија спроведуваат истражување за претприемништвото на Балканот.

Поканата да се вклучат со свои искуства, е отворена за сите бизниси, а во рамки на проектот ќе се прават анализи и ќе се дисеминират наодите од истражувањето.

Еве го повикот и можноста за негово споделување:

Почитувани работодавци, во рамките на меѓународниот проект CAST (Capacity building for success – foSTering youth professional realization and employability) потребно е да се истражи патеката на претприемништвото на Балканот, со цел да се помогне на младите да ја чекорат истата поуспешно.

Доколку сте во можност, и имате 5 минути, ве молиме пополнете го прашалникот! Благодариме однапред! Еве го прашалникот:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfpobhnIrTymY…/viewform
This survey is designed to identify the path and important processes that
entrepreneurs from project’s target regions (Serbia, Bulgaria, North
Macedonia, Albania, Bosnia and Herzegovina, Italy, Romania and
Montenegro) had to go through when starting their businesses. The
results of the survey will give us an insight into details related to the
beginning of an entrepreneurial journey and what is it that young people
should pay attention to when starting their business. Having this
information will enable us to help young people better prepare and
become entrepreneurs.

More from КомерцијаMore posts in Комерција »