Press "Enter" to skip to content

Четворица планинари од Битола “освоија“ три врвови над 4.000 метри во Италија (фото)

-Највисокиот врв кој го искачија Никола, Благојче, Горан и Тони од Битола е врвот Zumsteinspitze 4.563 метри на Италијанските алпи на планината Монте Роса.Четворицата битолчани Никола Петровски, Благојче Караколев, Горан Дамевски и Тони Лозановски во оваа планинарска сезона која е при крај искачија три планински врвови во Италија.Четворицата битолчани во периодот од 8 до 13 август се искачија на Италијански алпи на планината Монте Роса.

Никола, Благојче, Горан и Тони ги “освоија“ врвовите  Grand Paradiso 4.061 метар надморска висина, Zumsteinspitze 4.563 метри и Capana Margherite 4.554 метри.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from СпортMore posts in Спорт »