Press "Enter" to skip to content

Во септемвриските топли денови патувајте безгрижно со патничко осигурување од “СН Осигурителен Брокер“

Септември ни носи уште топли денови погодни за нови патувања. Патувањата во странство најчесто се поврзуваат со пријатни искуства и спомени.

Сепак, неочекувани и непредвидени настани се секогаш можни. Затоа, пред да тргнете на пат обезбедете го најдоброто здравствено патничко осигурување во СН Осигурителен Брокер, кое ви е потребно кога патувате во странство.

Со обезбедување на вакво осигурување се осигурувате дека трошоците што евентуално ќе произлезат како  последица од непредвидени настани нема да бидат големо финансиски оптоварување за вас.

СН Осигурителен Брокер ви нуди Здравстено патничко осигурување со покритие за Ковид 19.

Ова осигурувањето опфаќа трошоци во случај на:

 • Трошоци за лекување од незгода и болест
 • Трошоци за превоз
 • Надомест на телефонски трошоци
 • Доцнење и кражба на багаж
 • Итни стоматолошки интервенции

Доколку патувате со автомобил не заборавајте да обезбедите и Асистенција на пат.

Со асистенцијата на пат добивате 24-часовна поддршка во Македонија и во земјите од Европа.

Асистенцијата е наменета за патнички возила, товарни возила со 3,5Т најголема дозволена вкупна маса, специјални моторни возила – возила за домување, мотоцикли со сила на мотор над 4 KW и камп приколки и со неа се опфатени следните ризици:

 • Помош дома и на пат
 • Помош во случај на проблеми со клучевите од осигуреното возило
 • Извлекување на возилото
 • Влечење или пренос на возилото
 • Достава на гориво
 • Организирање пренос на поправеното возило
 • Превоз на клиентот
 • Заменско возило
 • Хотелско сместување
 • Заменски возач во странство
 • Помош во случај на смрт во странство
 • Посета на роднини на повредениот осигуреник во странство
 • Придружба на малолетен клиент

Подетални информации може да се добијат на веб страната www.snbroker.mk и на телефон 15 770, како и во подружниците на СН Осигурителен брокер низ Македонија.