Press "Enter" to skip to content

Реализирана е втората младинска размена во рамки на проектот CAST, преку ГАУС институтот

Од 5 до 9 септември 2022 година во Софија, Бугарија се одржа  втората младинска размена во рамките на проектот CAST (Capacity building for success – foSTering youth professional realization and employability), финансиран од Еразмус+ на Европската Комисија, преку конзорциумот на соработници во кои е вклучен ГАУС институтот од Битола.

Работилницата беше насловена “Get ready for the labour market- How to develop your idea for business” – Подгответе се за пазарот на трудот – развивање на вашата бизнис идела.ГАУС институтот ги активираше младите од државата да учествуваат во работилницата, а преку свој експерт, проф. Д-р Мимоза Богданоска Јовановска зеде учество и во реализација на обуките – поконкретно во врска со финансиите, буџетирањето и менаџирањето со ресурси во бизнисот.

Во конзорциумот, заедно со ГАУС институтот од Битола како носител на активностите за Република Северна Македонија, во проектот CAST партнери се и Udruzenje Osvezenje Prona – Fondacija za Promovisanje Nauke Црна Гора, CRA Bulgaria, ProGlobal Romania Pgsa Bucharest, DIR Bosnia and Herzegovina, CCP Albania, FORTES Impresa Sociale SRL Италија.

More from ВестиMore posts in Вести »