Press "Enter" to skip to content

Византиско црковно пеење во храмот “Рождество на Пресвета Богородица“

Синоќа во храмот “Рождество на Пресвета Богородица“ во Битола се одржа 4. по ред концерт на византиско црковно пеење. Пред почетокот на фестивалот Благослов на фестивалот даде Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Господин Петар.Црквата “Рождество на Пресвета Богородица“- Битола, каде и се одржа фестивалот беше претесна да ги прими сите верници кои сакаа да присуствуваат на овој несекојдневен концерт, кој како и претходните три фестивало привлече голем број верници.На фестивалот свое учество зедоа детскиот црковен хор “Св. Стилијан“ од Битола, машкиот црковен хор “Св. Ахил Преспански“ од Ресен, женскиот црковен хор “Св. Макрина“ од Битола и машкиот црковен хор “Св. Нектариј Битолски“ од Битола.Фестивалот е организиран во рамките на “Бит фест“ во фестивалската “оф програма“, а во организација на Преспанско Пелагониската Епархија.Фото: Преспанско Пелагониската Епархија

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »