Press "Enter" to skip to content

Вечно свето тројство, “Чкембари“, Пелистер и Битола – 37 години навивачка група “Чкембари“

Навивачката група “Чкембари“ од Битола денес го прослави 37 години од основањето на бавибачката група во 1985 година, кога за прв пат организирано отпатува на спортски натпревар, на ракометната “мајсторката“ Пелистер – Партизан од Бјеловар во Белград.

По тој повод денес се огласија и “Чкембарите“ и повторија:

Пред 37 години се роди идејата за организирано бодрење на битолската спортска гордост. 25 септември 1985 започна приказната за навивачката група “Чкембари“, а од тоа проилегоа:

-37 години битолски синоним

-37 години битолски бренд

-37 години АВАНГАРДА

Нека ни е вечно светото тројство,

ЧКЕМБАРИ, ПЕЛИСТЕР и БИТОЛА.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from СпортMore posts in Спорт »