Press "Enter" to skip to content

Совети за самоодбрана: одбрана од напад со фаќање на двете раце (видео)

Ѓуро Илиќ од Битола основач на будо-центарот од Битола, џудо мајстор 6 Дан и аикидо мајстор 7 Дан, преку кратко видео ќе покаже како да се одбраните од напад, кога напаѓачот ви ги фаќа двете раце со примена на техника од реален аикидо.

Две одбрани од напад кога ви се фатени двете раце, кога напаѓачот напаѓа од напред, како што е презетнирано на краткото видео.

На краткото видео прикажана е одбрана со примена на техника од реален аикидо, кое е  снимено во поранешниот филмски град во Битола.

More from СоветиMore posts in Совети »